You are currently viewing Parížske rožky bez múky | Zuzana Machová

Parížske rožky bez múky | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca dve hodiny

Čo potrebujeme

Na cesto

2 vajíčka (bielka)

100 g kryštálového cukru

90 g mletých orechov

Na krém

2 celé vajcia

2 kopcovité lyžice kryštálového cukru

3/4 mäkkého masla

1 lyžicu práškového kakaa

trochu rumu alebo pol lyžičky vanilkovej arómy

Na polevu

2 horké čokolády

cca 100 ml oleja

Ako na to

Bielka vyšľaháme nad parou na hustý krém. Odstavíme a zmiešame s orechami.

Dáme do vrecka a na plechu, vystlanom papierom na pečenie, formujeme rožky.

Trúbu vyhrejeme na 220°, potom stiahneme na 130° a vložíme plech. Pečieme asi 25-30 minút. Rožky musia byť zvrchu pevné.

Necháme vychladiť.

(Poznámka: Ak chcete, primiešajte do cesta 2 -3 lyžice hladkej múky. Cesto bude pevnejšie, nebude sa lepiť na zuby a bude sa dať vyformovať na plech. A to tak, že vždy asi lyžicu cesta dáte do práškového cukru a tak vyformujete).

Krém:

Nad parou ušľaháme 2 celé vajcia s cukrom na hustý krém.

Necháme vychladiť.

Zašľaháme maslo a kakao. Krém musí byť úplne hladký.

Pridáme rum alebo vanilkovú esenciu.

Krém dáme do sáčku a ozdobne vytláčame na rožky.

Dáme do mrazničky asi na 20 minút.

Čokoládu roztopíme s olejom vo vodnom kúpeli, necháme vychladiť a namáčame do nej rožky.