Rýchly, veľmi voňavý, krehký, vláčny koláč.
Koľko to trvá
Hodinu a pol aj s pečením
Ako sa to robí
Maslo vymiešajte s cukrom a vanilkovým cukrom do peny. Po jednom pridávajte vajcia a vždy dobre vymiesite.
Prisypte múku, zmiešanú s práškom do pečiva a nastrúhanú kôru z citróna.
Vylejte na pomastenú a pomúčenú formu. Na vrch naukladajte olúpané “narebríkované” polovice jabĺk. Posypte škoricovým cukrom.
Pečte na 120 stupňov hodinu aj viac.
Finta
Takto upečený koláč má nevýhodu, že jablká sú polosurové. Ak chcete upečené jablká, povarte ich na 3-4 minúty vo vode s cukrom a škoricou, kým ich dáte na koláč.
Nákupný zoznam
125 g kryštálového cukru, 125 g masla, 3 vajcia, 200 g hladkej múky, 1 vanilkový cukor, 1 prášok so pečiva, nastrúhaná kôra z jedného citróna, škoricový cukor, 7-8 jabĺk.