- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Špargľový nákyp so šunkou, zemiakmi a bešamelom | Zuzana Machová

Koľko to trvá: cca 40 minút
Čo potrebujeme
1 viazaničku bielej a jednu viazaničku zelenej špargle
cca 600 g zemiakov uvarených v šupke
100 g šunky alebo údeného mäsa
1 lyžicu masla
150 ml mlieka
cca 100 ml vývaru (nemusí byť)
1 lyžicu hladkej múky
soľ
muškátový orech
strúhaný syr
lyžicu horčice
Ako na to
Špargľu ošúpeme, konce odrežeme, nakrájame na cca 2 cm kúsky a uvaríme ‚v slanej vode. Možeme pridať citrónovú šťavu aôebo biele víno.
Maslo rozpustíme v kastróliku, zasypeme múkou, miešame do hladka. Zalejeme mliekom, môžeme aj troškou vývaru. Povaríme, miešame, aby sa netvorili hrudky. Posolíme, okoreníme muškátovým orechom, premiešame s horčicou.
Do vymastenej zapekacej misy dáme na kocky nakrájané zemiaky, šunku a špargľu. Premiešame, zalejeme bešamelom a posypeme nastrúhaným syrom.
Pečieme pri 200 stupňoch 20-30 minút.