Jednoduchý, až smiešne ľahký recept na vynikajúce cestoviny.
Tagliatelle uvaríme v slanej vode al dente. Viem, že nie každý má rád polotvrdé al dente cestoviny, tak ich možete povariť trochu dlhšie, ale určite nie rozvariť. Možete ich uvariť podľa návodu, vypnúť a nechať dôjsť.
Vyberieme, pridáme veľkú lyžicu masla, zamiešame.
Postupne za stáleho miešania vidličkou pridávame strúhaný parmezán. Veľa.
Ak sa parmezán hrčkavie, primiešajte trochu vody z cestovín.
Je to naozaj jednoduchý recept, ale urobiť z toho hladké, konzistentné jedlo, nie je len tak. Jedla som ho v Ríme v reštaurácii Di Afredo (sú tam dve, tak choďte do tej v centre). Celé divadlo, ako nám to pripravovali pri stole, bol fantastický zážitok.
Okrem toho aj majiteľ cestovinární Barilla to pokladá za najlepšie, čo môže byť. A on to musí vedieť.
Finta
Úžasnejšie ako sušené sú čerstvé cestoviny.
Nákupný zoznam
1 balenie tagliatelle, nastrúhaný parmezán, maslo, soľ.