Koľko to trvá
Asi dve hodiny
Čo potrebujeme
1 maslovú tekvicu (cca 600 g)
350 g zemiakov
500 ml zeleninového alebo hydinového vývaru
250 g Ricotty
1 cibuľu
2 konzervy krájaných paradajok
2 vajcia
150 g parmezánu
12 plátkov lasagní
olivový olej, soľ, korenie, bylinky, ideálne provensálsku zmes, lyžicu cukru, čerstvú bazalku
Ako na to
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na kocky a uvaríme. Keď sú uvarené, zlejeme a ešte na plameni odparíme vodu.
Ošúpanú a na kocky nakrájanú tekvicu, dáme do hrnca, posolíme, okoreníme, opražíme. Zalejeme 200 ml vývaru a prikryté varíme do zmäknutia.
Do misy dáme zemiaky, tekvicu a rozpučíme na kašu. Ochutíme, pridáme Ricottu, vajcia a zmiešame.
Lasagne Varíme v slanej vode 5 minút. Vyberieme, poukladáme na vlhkú utierku a zakryjeme ďalšou vlhkou utierkou.
Na hlbokej panvici opražíme nadrobno nakrájanú cibuľu, pridáme paradajky, osolíme, okoreníme, môžeme pridať lyžicu cukru. Zalejeme vývarom a podusíme cca 10 minút.
Do vymastenej zapekacej misy dáme 4 plátky lasagní, polovicu tekvicovej zmesi, 4 lasagne, zvyšok zmesi, 4 lasagne a zalejeme paradajkovou masou.
Posypeme nastrúhaným parmezánom a pečieme na 200 stupňov cca 20 minút.
Podávame posypané parmezánom a čerstvou bazalkou.