- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Tekvicový osúch z kysnutého cesta s bryndzou a cibuľou

Koľko to trvá: S kysnutím necelé 2 hodiny
Čo potrebujeme
Na cesto
450 g hladkej múky
1/2 kocky čerstvého droždia alebo 1 balíček kvalitného sušeného
1 lyžičku soli
1 lyžičku cukru
cca 250 ml teplej vody
Na vrch
350 g bryndze alebo Fety
350 g Hokkaido tekvice (čistá váha)
2 červené cibule
250 g kyslej smotany
1 žĺtok
soľ, korenie, bylinky
Ako na to
Múku vsypeme do misy, osolíme. V strede spravíme jamku, do nej nasypeme cukor, vložíme droždie a zalejeme trochou vody. Necháme 15 minút nažiť. Potom vymiesime hladké pevné cesto. Necháme cca 30-45 minút kysnúť.Cesto dobre premiesime a rozprestrieme na naolejovaný plech.
Žĺtok vymiešame so smotanou, osolíme, okoreníme, natrieme na cesto. Hokkaido a cibuľu nakrájame na tenučké mesiačiky. Naukladáme na cesto so smotanou. Posypeme rozmrvenou bryndzou (Fetou), posypeme bylinkami a upečieme na 180 stupňov.
Poznámka: AK sa vám nechce robiť cesto, môžete použiť našu zmes na kysnuté žemličky z eshopu https://zuzanamachova.sk/