Koľko to trvá
Asi hodinu, s varením zemiakov viac.
Čo potrebujeme
500 g zemiakov, najlepšie lojových
1 veľkú červenú papriku
1 cibuľu
1 strúčik cesnaku
1 feferónku
hrsť čiernych olív
5 vajec
soľ, korenie, oregano, muškátový orech
olej na panvicu
bazalku
Ako sa to robí
Zemiaky uvaríme v šupe vopred. Na panvici osmažíme cibuľku a cesnak, nakrájané na drobno. Pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, dobre opražíme. Papriku nakrájame na kolieska, zbavíme jadrinca. Pridáme na panvicu, opražíme spolu so zemiakmi.
Pridáme olivy, nakrájané na polovicu a feferónku nakrájanú na drobno. Posolíme, pokoreníme, aj oreganom.
V mise rozšľaháme vajcia so soľou a korením. Vylejeme na panvicu, posypeme čerstvo nastrúhaným muškátovým orechom a zapečieme 10-15 minút pri 200 stupňoch. Posypeme čerstvou bazalkou a podávame.
Tip
Skvelé aj s paradajkami. A posypané syrom.