You are currently viewing Zemiaková raňajková panvica

Zemiaková raňajková panvica

Koľko to trvá

Asi hodinu, s varením zemiakov viac.

Čo potrebujeme

500 g zemiakov, najlepšie lojových

1 veľkú červenú papriku

1 cibuľu

1 strúčik cesnaku

1 feferónku

hrsť čiernych olív

5 vajec

soľ, korenie, oregano, muškátový orech

olej na panvicu

bazalku

Ako sa to robí

Zemiaky uvaríme v šupe vopred. Na panvici osmažíme cibuľku a cesnak, nakrájané na drobno. Pridáme na kolieska nakrájané zemiaky, dobre opražíme. Papriku nakrájame na kolieska, zbavíme jadrinca. Pridáme na panvicu, opražíme spolu so zemiakmi.

Pridáme olivy, nakrájané na polovicu a feferónku nakrájanú na drobno. Posolíme, pokoreníme, aj oreganom.

V mise rozšľaháme vajcia so soľou a korením. Vylejeme na panvicu, posypeme čerstvo nastrúhaným muškátovým orechom a zapečieme 10-15 minút pri 200 stupňoch. Posypeme čerstvou bazalkou a podávame.

Tip

Skvelé aj s paradajkami. A posypané syrom.