You are currently viewing Karfiolová krémová polievka bez múky a smotany

Karfiolová krémová polievka bez múky a smotany

Koľko to trvá

pol hodinku

Čo potrebujeme

1 malý karfiol

2 veľké zemiaky

1,5 – 2 litre zeleninového vývaru

2 vajcia

soľ

korenie

1 rohlík od včerajška

1 lyžicu masla

Ako sa to robí

Zemiaky nakrájame na malé kocky, vložíme do vývaru. Karfiol rozoberieme na malé ružičky a vložíme do vývaru. Uvaríme do mäkka.

Zmixujeme na jemný krém a vlejeme naspäť do hrnca. Zahrejeme asi na 70 stupňov.

Už nevaríme. 2 vajcia rozšľaháme vidličkou a pomaly vmiešavame do polievky. Dochutíme soľou a korením.

Rohlík nakrájame na malé kocky a opražíme na masle.

Polievku podávame s maslovými krutónmi a posypané petržlenovou vňaťou.