Jemná, lahodná, zdravá, rýchla.
Koľko to trvá
Pol hodiny
Ako sa to robí
Vo vývare (kurací, alebo zeleninový) uvarte 1 menší karfiol rozobratý na ružičky a 2 zemiaky nakrájané na kocky.
Po uvarení zmixujte nahladko, pridajte lyžicu masla. 2 celé vajcia prešľahajte vidličkou a za stáleho mixovania prilejte do polievky. Osoľte, okoreňte čiernym korením a odstavte.
Podávajte s maslovými krutónmi a posypte petržlenovou vňaťou.
Finta
Vajce môžete len zašľahať metličkou. Keď sa vytvoria vlákna z bielka, nevadí.
Nákupný zoznam
1 karfiol, 2 zemiaky, 2 vajcia, 1 lyžica masla, soľ, korenie, 1,5 – 2 l vývaru, alebo vody, 1 rohlík zo včera, maslo na opraženie krutónov, petržlenová vňať.