Výborná, hustá, zdravá šošovicová polievka, najlepšie hygge na zimu.
Koľko to trvá:
30 – 40 minút
Ako sa to robí
Na masti, alebo oleji speníme cibuľu a cesnak. Pridáme na kocky nakrájanú mrkvu a rapíkatý celer. Opražíme asi 8 minút. Pridáme čierne korenie, sušený tymián, lyžicu paradajkového pretlaku a dobre premiešame. Vsypeme prepláchnutú šošovicu a konzervu krájaných paradajok. Varíme na slabo, kým sa šošovica neuvarí. Ak chceme hustejšiu polievku, na záver trochu premixujeme tyčovým mixérom. Dosolíme podľa chuti. Podávame posypané zelenou petržlenovou vňaťou.
Finta
Finta je to mixovanie. Mixujte tak 3 -4 sekundy, aby sa zmixovalo len niečo. Nemusíte dávať žiadnu múku a aj tak bude super hustá. A zdravšia.
Nákupný zoznam
1 cibuľa, 4 strúčiky cesnaku, 1 šálka hnedej šošovice, 1 malá konzerva paradajkového pretlaku, 1 konzerva krájaných paradajok, 2 veľké mrkvy, 5 paličiek rapíkatého celeru, sušený tymián, soľ, korenie, 2 litre vývaru, alebo vody.