Koľko to trvá
Miesenie 20 minút, odležanie 8 hodín, pečenie 20 minút
Ako sa to robí
Sušené droždie (asi 3 gramy) necháme nažiť vo vlažnej vode (asi 2-3 deci) 10 minút a vlejeme do 500 g hladkej múky zmiešanej s lyžičkou soli a 4 lyžicami oleja. Dobre vymiešame na pevné, pružné cesto. Necháme odležať 8 hodín.
Baklažán nakrájame na tenké plátky, posolíme, necháme opotiť 15 minút.
Vajce rozhabarkujeme s olivovým olejom a do tejto marinády vložíme baklažán. Necháme marinovať aj niekoľko hodín. Použiteľné je to po 15 minútach.
Paradajkový základ spravíme z cibule, cesnaku a konzervovaných paradajok. Dochutíme soľou, korením, oreganom, bazalkou a cukrom, alebo kečupom.
Uvaríme a zmixujeme dohladka.
Cesto dáme na plech, alebo panvicu s hrubým dnom, potrieme základom a naukladáme baklažán. Posypeme postrúhaným parmezánom a pečieme 15-20 minút.
Upečené ešte posypeme parmezánom.
Finta
Dobrá múka, dlhé miesenie, dlhé odležanie, marinovaný baklažán, plech s hrubým dnom.
Nákupný zoznam
500 g hladkej múky, olivový olej, soľ, sušené droždie, konzerva krájaných paradajok, cibuľa, cesnak, oregano, bazalka, vajce, baklažán