You are currently viewing Pizza s tekvicou a červenou cibuľou a žemle z jedného sáčku

Pizza s tekvicou a červenou cibuľou a žemle z jedného sáčku

Koľko to trvá

Hodinu a pol aj s kysutím a pečením

Čo potrebujeme

Na cesto

1 sáčok Kysnutých žemličiek Fat Brothers

Ak si chcete spraviť cesto sami, spracujte

450 g hladkej múky

1 balenie sušeného droždia

250 ml vlažnej vody

1,5 lyžiky soli

1 lyžičku cukru

2 lyžice oleja

Na pizze

Polovicu malej tekvice Hokkaido

2 červené cibule

1 kyslú smotanu

1 žĺtok

Fetu

Soľ, bylinky, korenie

Ako na to

Cesto necháme vykysnúť podľa návodu na sáčku.

Premiesime, rozdelíme na 2 časti. Jednu rozdelíme na 2 polovice a vyvaľkáme z nich kolesá, ktoré dáme na plech, pokrytý papierom na pečenie.

Kyslú smotanu zmiešame s lyžičkou soli, žĺtkom, korením a bylinkami.

Hokkaido umyjeme, polovicu nakrájame na tenučké plátky, tie posolíme a pokoreníme. Cibuľu nakrájame na tenké kolieska. Pizze potrieme zmesou z kyslej smotany a na ňu naukladáme tekvicu, cibuľu a rozdrobenú fetu. Môžeme ešte dochutiť.

Pečieme na 180 stupňov asi 20 minút.

Žemle spravíme tak, že vypracujeme malé bulky a tie v strede zatlačíme paličkou (napríklad čínskou) tak, aby vyzerali ako kávové zrná. Potrieme slanou vodou a pečieme na 180 stupňov.