Koľko to trvá
Príprava cca 40 minút plus chladenie 4 hodiny
Čo potrebujeme na formu priemer 24 cm
200 g mäkkého masla
250 g práškového cukru (ja dávam 100-150)
1 vanilkový cukor
2 cl rumu
5 vaječných žĺtkov
250 ml šľahačky
200 g pomletých mandlí
80 piškót (400 g)
200 ml mlieka
2 cl rumu
500 ml nevyšľahanej šľahačky
100g opražených mandľových plátkov
Príprava krému
- Nad parou šľaháme žĺtka s polovicou cukru. Keď máme hustý krém, dáme dole z pary. Ešte šľaháme, necháme vychladiť.
- Mäkké maslo vyšľaháme so zvyškom cukru a vanilkovým cukrom.
- Postupne zašľaháme žĺtkovú masu, rum, mleté mandle a šľahačku (nevyšľahanú).
- Vyšľaháme na hladký krém.
- Mlieko a rum dáme do misy – na namáčanie piškót
- Piškóty krátko namáčame do mlieka s rumom a kladieme na spodok tortovej formy. Potrieme krémom asi na 1 cm. Opakujeme až po vrch. Vrchná vrstva je krém.
- Zakryjeme alobalom a necháme vychladiť cca 4 hodiny.
Odokryjeme, odstránime tortovú formu a posypeme opraženými mandľovými plátkami.