- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Grilovaná krkovička v pive | Zuzana Machová

Koľko to trvá
Príprava 10 minút, marinovanie celú noc
Čo potrebujeme na 4 kusy krkovice
Marináda
2 veľké lyžice dijonskej horčice
cca 100 ml olivového oleja
grilovacie korenie
čierne korenie
provensálske korenie (výborné sú čerstvé bylinky – oregano, tymián, rozmarín, bazalka nakrájané nadrobno)
2-3 strúčiky cesnaku pretlačené
200 ml piva
Mäso narežema na cca 1 cm, môžeme mierne naklepať. Ak chcete, trochu posoľte. Teraz, alebo až pred podávaním. Ak chceme, môžeme ho po obvode zviazať potravinovou niťou, bude lepšie držať tvar.
Všetky súčasti marinády premiešame, naložíme mäso a necháme najmenej jednu noc. Vyberieme z marinády a jemne osušíme z oboch strán papierovým obrúskom. Grilujeme na rozpálenom grile cca 7 minút z každej strany. Necháme odpočinúť cca 10 minút a podávame.