- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Vegánske kari z červenou šošovicou | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 20 minút
Čo potrebujeme
1 veľkú cibuľu
2 strúčiky cesnaku
1-2 cm zázvoru
250 g mrkvy
500 g karfiolu
150 g červenej šošovice
100-200 ml kokosového mlieka (podľa chuti)
1 lyžičku karí
1 konzervu krájaných paradajok
koriander
soľ, olej na opraženie cibule
Ako na to
Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky, zázvor ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska.
Cibuľu, cesnak, zázvor, mrkvu opražíme na oleji. Posypeme kari korením. Pridáme karfiol, posolíme, podusíme cca 5 minút. Pridáme umytú šošovicu, prilejeme kokosové mlieko, paradajky a cca 250 ml vody. Dodusíme. Posypeme čerstvým koriandrom.
Podávame s ryžou.