You are currently viewing Vegánske kari z červenou šošovicou | Zuzana Machová

Vegánske kari z červenou šošovicou | Zuzana Machová

Koľko to trvá cca 20 minút

Čo potrebujeme

1 veľkú cibuľu

2 strúčiky cesnaku

1-2 cm zázvoru

250 g mrkvy

500 g karfiolu

150 g červenej šošovice

100-200 ml kokosového mlieka (podľa chuti)

1 lyžičku karí

1 konzervu krájaných paradajok

koriander

soľ, olej na opraženie cibule

Ako na to

Cibuľu a cesnak nakrájame na kocky, zázvor ošúpeme a nakrájame na drobné kocky. Karfiol umyjeme a rozoberieme na malé ružičky. Mrkvu nakrájame na tenké kolieska.

Cibuľu, cesnak, zázvor, mrkvu opražíme na oleji. Posypeme kari korením. Pridáme karfiol, posolíme, podusíme cca 5 minút. Pridáme umytú šošovicu, prilejeme kokosové mlieko, paradajky a cca 250 ml vody. Dodusíme. Posypeme čerstvým koriandrom.

Podávame s ryžou.