Koľko to trvá
S pečením hodinu
Čo potrebujeme
- Jednu strednú tekvicu Hokkaido
- 200 g syra, napríklad Gruyére
- 150 g kyslej smotany
- 100 ml suchého bieleho vína
- Citrónovú šťavu z polovice citróna plus nastrúhanú kôru
- 2 strúčiky cesnaku
- 2 lyžice škrobu (maizena, Zlatý klas)
- 1 feferónku
- 1 pór – bielu časť
- Petržlenovú vňať
- soľ, korenie, olej na pokvapkanie tekvice
Ako na to
Tekvicu umyjeme, rozpolíme, vydlabeme, trochu na spodku skrojíme, aby stála. Posolíme, pokoreníme, pokvapkáme olejom a upečieme na 200 stupňov cca 15 minút.
V mse zamiešame nastrúhaný syr, na jemnúčko nakrájaný pór, rozdrvený cesnak, nadrobno nakrájanú feferónku a ostatné prísady.
Plníme do upečenej tekvice a zapečieme na 180 stupňov asi 20 minút. NA konci môžeme dať na 5 minút pod gril.
Posypeme petržlenovou vňaťou a podávame s bagetou.