Koľko to trvá Spolu cca 45 minút až hodinu
Čo potrebujeme
300 g suchej bielej fazule
Lyžicu masla
2 cibule
2 strúčiky cesnaku
CCa 100 – 200 g šunky alebo údeného mäsa
Soľ
Viazaničku byliniek (oregano, tymián, rozmarín) = bouquet garni
kyslú smotanu podľa chuti
Ako na to
Večer dáme fazuľku do misy a zalejeme studenou vodou a to tak, že aspoň 5 cm prečnieva voda nad fazuľou.
Na masle opražíme cibule a cesnak, nakrájané nadrobno. Pridáme šunku, či údené, ktoré tiež pekne nakrájame na tenučké pásiky.
Fazuľu zlejeme, prepláchneme a dáme do hrnca. Zalejeme vodou asi 3 cm nad fazuľu. Osolíme, vhodíme bouquet garni. Varíme prikryté na miernom plameni, kým fazuľka nezmäkne.
Vypneme, vyberieme bouquet garni, rozmiešame kyslú smotanu podľa chuti, dochutíme, podávame.