Koľko to trvá: Cca pol hodiny
Čo potrebujeme
3-4 cibule
1 lyžicu hnedého cukru
korenie
50 ml sójovej omáčky
100 ml čierneho piva
soľ, korenie
1 vajce
50 g strúhanky
500 – 750 g mletého hovädzieho mäsa
Ako na to
Cibule nakrájame na tenké polmesiačiky. Dáme do misy, posypeme cukrom, korením, sójou a pivom a premiešame. Dáme do panvice, posolíme a udusíme na troche oleja alebo masla.
Mäso dôkladne zmiešame so soľou, korením, vajíčkom, trochou piva, strúhankou a vytvoríme fašírky. Potrieme ich z oboch strán olejom a ugrilujeme z oboch strán 2-3 minúty a položíme ich na cibuľový základ. Podusíme podľa druhu mäsa a vlastnej chuti cca 10 minút a podávame.
Ak máme fašírky zo sviečkovej, stačí dusiť menej, alebo vôbec.