- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Jesenné kura z jedného pekáča

Vynikajúce!
Koľko to trvá
Niečo cez hodinu
Čo potrebujeme na 4 porcie
4 kuracie stehná, alebo celé rozporcované kura
4 červené cibule
8 zemiakov (podľa veľkosti)
5 mrkiev
1/4, alebo 1/2 Hokkaido tekvice
2 cesnaky
2 lyžice kapary
hrsť sušených paradajok v oleji
malý paradajkový pretlak
1 konzervu krájaných paradajok
soľ
korenie
červenú papriku
tymián
oregano
olej na panvicu
2 naberačky vývaru, alebo vody
Ako na to
Stehná rozdelíme, posolíme, popaprikujeme, resp. pokoreníme.
Opražíme na oleji zo všetkých strán. Pozor na pripálenie. Vyberieme.
Do panvice dáme cibuľu nakrájanú ne štvrtiny alebo osminky, opražíme, pridáme na kusy nakrájanú mrkvu, tekvicu, zemiaky. Opražíme, posolíme. Pridáme pretlak, dobre premiešame, necháme trochu opražiť. Pridáme paradajky, necháme cca 10 minút vydusiť. Pridáme bylinky.
Presunieme do pekáča, posypeme kaparami (?) a nakrájanými sušenými paradajkami. Medzi mäso dáme rozkrojený cesnak. Na vrch položíme kurča, podlejeme vývarom, alebo vodou. Pečieme na 200 stupňov cca 45 minút. Odokryjeme a pečieme ešte 10 minút.