Ľahké, zdravé letné jedlo. Bez mäsa.
Koľko to trvá
do hodiny
Čo potrebujeme
4 – 5 čerstvých mäsových paprík, červených, zelených, alebo žltých
hrnček dlhozrnnej ryže
1 fetu
2 menšie cukety
6 stredných paradajok
2 strúčiky cesnaku
korenie
soľ
provensálska zmes korenia, alebo tymián, bazalku a oregano
olivový olej
parmezán
Ako na to
Uvaríme dlhozrnnú ryžu.
Cuketu nakrájame na malé kocky, posolíme a necháme min 15 minút vykvapkať. Paradajky nakrájame na malé kúsky a tiež necháme posolené zbaviť sa časti vody. Obe na sitku.
Papriky prepolíme, zbavíme zrniečok a stopky. Posolíme a necháme pár minút vypotiť (nemusí byť). Plech vystelieme papierom na pečenie a dáme tam papriky na 10 minút pri 200 stupňoch predpiecť.
Do misy dáme vykvapkané paradajky, cuketu, ryžu, rozdrobenú fetu, 1-2 strúčiky cesnaku – pretlačené, čerstvo zomleté čierne korenie, provensálsku zmes korenia, alebo tymián, bazalku a oregano. Zamiešame a plníme papriky, ktoré sme medzitým preložili do zapekacej misy.
Pokvapkáme olivovým olejom, posypeme nastrúhaným parmezánom a dáme zapiecť na 20 minút do trúby na 200 stupňov.