Jedlá s mäsom, Všetky recepty

Hamburger „Road 66“

Klasický, jednoduchý, dobrý.

Koľko to trvá

Chvíľku, tak 30-40 minút

Čo potrebujeme

500 g mletého mäsa, ideálne hovädzieho, môže byť aj časť bravčového

lyžičku soli

lyžičku sušeného cesnaku

čierne korenie

4 kopcovité lyžice majonézy

4 listy hlávkového šalátu

1 veľkú paradajku

4 plátky toastového syra

4 hamburgerové žemle

Ako na to

Mleté mäso premiešame so soľou, korením a sušeným cesnakom. Vypracujeme ploché placky, dáme na chvíľu do chladničky.

Pripravíme majonézu. Rozpálime gril.

Mäso grilujeme na strednej teplote (200 stupňov) asi 5-8 minút z každej strany – podľa hrúbky.

Na poslednú minútu položíme na každé mäso plátok toastového syra.

Na grile krátko opražíme polovičky žemlí, aby schrumkaveli.

Na spodnú žemľu natrieme majonézu, na ňu položíme list šalátu, plátok paradajky, mäso a prikryjeme vrchnou časťou žemle.

Finta

Placku vytvarujte širokú, pri grilovaní sa zrazí.