Super dobré!
Koľko o trvá
Asi hodinu.
Čo potrebujeme na 4 porcie
2 baklažány
1 veľkú cibuľu
2 dlhé mozzarelly
1 konzervu krájaných paradajok
1 malú konzervu paradajkového pretlaku
2-3 čerstvé paradajky
parmezán
olej
soľ
korenie
bazalku
tymián
Ako na to
Baklažán umyjeme a nakrájame na pol centimetrové kolieska. Posolíme a necháme vypotiť. Aspoň 15 minút.
Na panvicu speníme cibuľku, pridáme lyžicu paradajkového pretlaku, 1 konzervu krájaných paradajok, niekoľko zrelých paradajok, nakrájaných na kocky. Posolíme, pokoreníme. Podlejeme troškou vody a necháme variť 20 minút. Zbytočná voda sa musí vyvariť.
Baklažán osušíme papierovou utierkou. Každé koliesko namočíme v hladkej múke a opražíme z oboch strán na troške oleja.
Mozzarellu nakrájame na kolieska.
Do zapekacej misy nalejeme paradajkový základ a naň postupne baklažán a mozzarellu. Posypeme tymiánom, bazalkou a nastrúhaným parmezánom.
Pečieme na 200 stupňov asi pol hodinu.