Koľko to trvá : cca 40 minút
Čo potrebujeme
1 bravčovú panenku (cca 500 g)
150 g Lučiny
CCa 100 g strúhaného rokfortu (nemusí byť)
2 žĺtka (jedno na potretie)
1 lístkové cesto
soľ, korenie, bylinky
Olej na panvicu
Ako na to
Panenku umyjeme, osušíme, odblaníme.
Osolíme, okoreníme, opražíme na oleji zo všetkých strán,
Tenký chvostík buď odrežeme, alebo ohneme, aby bol celý kus cca rovnako hrubý.
Necháme trochu vychladnúť.
Lučinu a rokfort zmiešame s 1 žĺtkom a bylinkami a natrime na lístkové cesto na dĺžku panenky. Na to položíme panenku, zamotáme, okraje pevne uzatvoríme. Potrieme žĺtkom. Zvyšné cesto môžeme vykrojiť na forrmu lístočkov, srdiečok alebo hviezdičiek a poukladáme na panenku. Potrieme zvyškom žĺtka.
Pečieme na 200 stupňov cca 20-25 minút.