You are currently viewing Cacciatore – taliansky recept na kuracie mäso v paradajkovo-paprikovej omáčke – | Zuzana Machová

Cacciatore – taliansky recept na kuracie mäso v paradajkovo-paprikovej omáčke – | Zuzana Machová

Koľko to trvá

Cca hodinu a 30 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

1 veľkú cibuľu

2-3 strúčiky cesnaku

100 g slaniny/pancetty

4 kuracie stehná s kosťou bez kože

Konzervu krájaných paradajok

paradajkový pretlak (cca 100 g)

červenú, zelenú a žltú papriku (malé)

hrsť cherry paradajok

200 ml červeného vína

cca 300 ml vody alebo vývaru

soľ, korenie, provensálske byliny

hrsť hladkej múky

olej

Ako na to

Slaninu nakrájame na kocky, dáme do studeného hrnca a zapálime plameň. Prisáme trochu oleja.

Cibuľu a cesnak nakrájame na hrubšie kúsky , vložíme do hrnca a opražíme. Zalejeme vínom, necháme vydusiť.

Pridáme krájané paradajky, paradajkový pretlak, na väčšie kusy nakrájanú papriku, celé cherry paradajky, posolíme, okoreníme. Zalejeme vodou alebo vývarom.

Na panvicu dáme zohrievať olej. Stehná obalíme v zmesi múky, soli a korenia. Opražíme ich poriadne z oboch strán.

Vložíme ich do hrnca, zakryjeme pokrievkou a varíme cca 60 minút na slabom plameni.

Podávame s ryžou, polentou, alebo bagetou.