Koľko to trvá
Cca hodinu a 30 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
1 veľkú cibuľu
2-3 strúčiky cesnaku
100 g slaniny/pancetty
4 kuracie stehná s kosťou bez kože
Konzervu krájaných paradajok
paradajkový pretlak (cca 100 g)
červenú, zelenú a žltú papriku (malé)
hrsť cherry paradajok
200 ml červeného vína
cca 300 ml vody alebo vývaru
soľ, korenie, provensálske byliny
hrsť hladkej múky
olej
Ako na to
Slaninu nakrájame na kocky, dáme do studeného hrnca a zapálime plameň. Prisáme trochu oleja.
Cibuľu a cesnak nakrájame na hrubšie kúsky , vložíme do hrnca a opražíme. Zalejeme vínom, necháme vydusiť.
Pridáme krájané paradajky, paradajkový pretlak, na väčšie kusy nakrájanú papriku, celé cherry paradajky, posolíme, okoreníme. Zalejeme vodou alebo vývarom.
Na panvicu dáme zohrievať olej. Stehná obalíme v zmesi múky, soli a korenia. Opražíme ich poriadne z oboch strán.
Vložíme ich do hrnca, zakryjeme pokrievkou a varíme cca 60 minút na slabom plameni.
Podávame s ryžou, polentou, alebo bagetou.