Koľko to trvá
Cca 2 hodiny
Čo potrebujeme
2 cibule
1 veľkú lyžicu bravčovej masti, resp, olej
600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky
1 lyžicu mletej červenej papriky
1 malú konzervu paradajkového pretlaku
3 strúčiky cesnaku
1 červenú a jednu zelenú papriku
1 mrkvu
1 veľkú alebo niekoľko menších paradajok
2-3 zemiaky
soľ, korenie, majorán, rascu
1,5 litra horúceho vývaru alebo vody
Eventuálne 2 lyžice múky na zahustenie a 1 feferónku
Ako na to
Cibule nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Vložíme mäso, cesnak nakrájaný na malé kúsky, opražíme zo všetkých strán.
Poprášime mletou paprikou, pridáme paradajkový pretlak, mrkvu na nakrájanú na kolieska a obidve papriky nakrájané na kocky. Miešame.
Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a majorán.
Zalejeme horúcim vývarom a varíme hodinu na veľmi slabo.
Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme.
Dochutíme a podávame.
Poznámka:
Ak chcete zahustiť múkou, dajte ju na mäso pre zaliatím vývarom a premiešajte.
Ak chcete zahustiť zemiakom, pridajte jeden spolu s so všetkou zeleninou, on sa rozvarí a polievku zahustí.
Pre milovníkov pikantných polievok môžete variť spolu s kúskom feferónky.