You are currently viewing Gulášová polievka – recept z Maďarska

Gulášová polievka – recept z Maďarska

Koľko to trvá

Cca 2 hodiny

Čo potrebujeme

2 cibule

1 veľkú lyžicu bravčovej masti, resp, olej

600 g hovädzieho mäsa nakrájaného na kocky

1 lyžicu mletej červenej papriky

1 malú konzervu paradajkového pretlaku

3 strúčiky cesnaku

1 červenú a jednu zelenú papriku

1 mrkvu

1 veľkú alebo niekoľko menších paradajok

2-3 zemiaky

soľ, korenie, majorán, rascu

1,5 litra horúceho vývaru alebo vody

Eventuálne 2 lyžice múky na zahustenie a 1 feferónku

Ako na to

Cibule nakrájame nadrobno a opražíme na masti. Vložíme mäso, cesnak nakrájaný na malé kúsky, opražíme zo všetkých strán.

Poprášime mletou paprikou, pridáme paradajkový pretlak, mrkvu na nakrájanú na kolieska a obidve papriky nakrájané na kocky. Miešame.

Posolíme, okoreníme, pridáme rascu a majorán.

Zalejeme horúcim vývarom a varíme hodinu na veľmi slabo.

Pridáme na kocky nakrájané zemiaky a dovaríme.

Dochutíme a podávame.

Poznámka:

Ak chcete zahustiť múkou, dajte ju na mäso pre zaliatím vývarom a premiešajte.

Ak chcete zahustiť zemiakom, pridajte jeden spolu s so všetkou zeleninou, on sa rozvarí a polievku zahustí.

Pre milovníkov pikantných polievok môžete variť spolu s kúskom feferónky.