You are currently viewing Gratinované zemiaky – originál francúzsky recept

Gratinované zemiaky – originál francúzsky recept

Koľko to trvá

Cca 1,5 hodiny

Čo potrebujeme

1 – 1,5 kg múčnych zemiakov

2 smotany, alebo 1 šľahačku a 250 ml mlieka

soľ, korenie

muškátový orech

Ako na to

Zemiaky ošúpeme a nastrúhame alebo nakrájame na veľmi tenké kolieska.

Zapekaciu formu vymastíme maslom (ak chceme, predtým ešte vytrieme kúskom cesnaku)

Pekne ukladáme vrstvu zemiakových koliesok, trochu posolíme.

Smotanu alebo šľahačku zmiešanú s mliekom posolíme dvoma lyžičkami soli a polejeme zemiaky. Pokoreníme čiernym korením a nastrúhaným muškátovým orechom.

Takto postupujeme, kým všetky suroviny nespotrebujeme.

Pečieme pri 170 stupňoch cca hodinu.