You are currently viewing Pečené plnené zemiaky s lososom

Pečené plnené zemiaky s lososom

Koľko to trvá

Pečenie zemiakov asi hodinu, chladenie 15 minút, príprava 20 minút

Čo potrebujeme na 4 porcie

4 veľmi veľké zemiaky, najlepšie nové

4 lyžice majonézy (ak robíte doma, z 2 žĺtkov)

1 veľkú lyžicu jogurtu

soľ, korenie

2 lyžičky medovej horčice

nasekaný kôpor

šťavu z polovice citróna

menší pór (bielu časť)

Údený losos (1 balenie), cca 100 g

1 čerstvú uhorku

3 lyžice jogurtu

Ako na to

Zemiaky upečieme do mäkka v trúbe na 180 – 200 stupňov. Trvá to asi hodinu. Necháme trochu vychladnúť, odrežeme pozdĺžne vrch, vydlabeme. Vydlabanú časť popučíme vidličkou, posolíme, pokoreníme a pridáme majonézu zmiešanú s jogurtom, soľou, korením, šťavou z polovice citróna, nasekaným kôprom, najemno nakrájaným pórom a medovou horčicou. Dobre premiešame a plníme do vydlabaných zemiakov. Na vrch položíme kúsky údeného lososa. V miske zamiešame jogurt, soľ a nastrúhanú a vykvapkanú uhorku. Na každý zemiak dáme lyžicu tejto zmesi, plátok lososa a vetvičku kôpru.

TIP

Tá zmes s uhorkou nemusí byť, zemiaky sú dobré, aj keď dáte len zmes s majonézou, lososa a kôpor.