You are currently viewing Rizoto z čerstvých paradajok

Rizoto z čerstvých paradajok

Koľko to trvá

cca 30 minút

Čo potrebujeme na 2 porcie

1 veľkú cibuľu

4 hrste ryže na rizoto

150 ml suchého bieleho vína

necelý 1 liter horúceho vývaru

1 lyžicu masla

2-3 hrste parmezánu

4 veľké paradajky

olej, soľ, korenie

čerstvú bazalku

Ako na to

Rizoto:

Polovicu cibule opražíme na oleji.

Pridáme neumytú, suchú ryžu, opražíme do sklovita.

Zalejeme vínom, necháme vypariť. Stále miešame.

Postupne pridávame po naberačkách horúci vývar, necháme vždy vypariť. Keď je ryža takmer mäkká, zalejeme paradajkovou šťavou a necháme ešte vypariť prebytočnú vodu. Rizoto musí mať konzistenciu kaše.

Panvicu odstavíme, prodáme maslo, hrsť parmezánu a necháme zakryté 10 minúť dôjsť.

Potom posypeme parmezánom a bazalkou, dochutíme soľou a korením a podávame.

Paradajková šťava:

Polovicu cibule opražíme na oleji. Pridáme paradajky, nakrájané na kúsky, posolíme, okoreníme a prikryté dusíme cca 15 minúť. Prepasírujeme cez sitko a použijeme na rizoto.