Koľko to trvá : cca hodinu, z toho 20 minút pečenie tekvice
Č potrebujeme
1 strednú tekvicu Hokkaido
3 zemiaky uvarené v šupke
1 vajce
cca 200 g hladkej múky
soľ
lyžicu masla
lístky čerstvej šalvie (8-10)
parmezán
Ako na to
Tekvicu prerežeme, vydlabeme, môžeme ošúpať a nakrájame na mesiačiky. Upečieme v rúre na 200 stupňov do mäkka.
Zemiaky uvaríme v šupke a necháme trochu vychladiť.
Dáme variť vodu vo veľkom hrnci.
Na dosku pretlačíme tekvicu a zemiaky (ošúpané), pridáme vajce, soľ a múku podľa potreby a spracujeme hladké pevné cesto.
Vyšúľame šúľky, nakrájame nočky.
Vhodíme ich do vriacej osolenej vody.
Kým sa uvaria (vyplávajú na povrch), roztopíme maslo a opražíme v ňom lístky šalvie. Maslo nesmie zhnednúť.
Vyberieme noky do misy, polejeme maslom so šalviou, posypeme strúhaným parmezánom a podávame.