- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Francúzska cibuľačka

Zahreje a zasýti. Prekvapivo jednoduchá polievka. Pre slabších jedákov aj ako hlavné jedlo.
Koľko to trvá
Hodinu
Ako sa to robí
4 veľké cibule nakrájame na tenké polmesiačiky a dáme na roztopenú polovicu masla. Posolíme, pridáme trochu bieleho koreňa a dusíme prikryté asi 50 minút, občas zamiešame.
Zaprášime lyžicou hladkej múky, necháme popražiť. Vlejeme 1, 1-5 litra vývaru, necháme povariť a pridáme bagety so syrom.
Kúsky bieleho pečiva – bagety, alebo rohlíka – opečieme nasucho. Na každý kúsok dáme syr – kúsky, alebo nastrúhaný.
Teraz máme 2 možnosti: Na bagety dáme syr, zapečieme v trúbe a dáme na polievku na tanieri.
Alebo dáme opečené bagety na polievku v zapekacej miske, na ne dáme syr a zapečieme 10 minút v trúbe. Tu je lepší nastrúhaný.
Finta
Namiesto vývaru môže byť voda. Ale vývar je lepší.
Nákupný zoznam
4 veľké cibule, 1,5 litra vývaru, soľ, biele korenie, lyžica hladkej múky, bageta, alebo biely rohlík, syr podľa chuti