Koľko to trvá
Cca 30 minút
Čo potrebujeme na 4 porcie
1 cibuľu
600 g morčacích pŕs
500 g zelenej špargle
150 g hrášku alebo hráškových strukov
150 g paradajok
1 citrón
Olej na panvicu
soľ
korenie
1 lyžicu hladkej múky (nemusí byť)
Cca 200 – 300 ml vývaru
Ako na to
Mäso umyjeme, osušíme, nakrájame na tenké pásiky. Opražíme na panvici, posolíme, okoreníme. Pridáme cibuľu, opražíme spolu s mäsom. Vložíme nakrájané paradajky. Posypeme nastrúhanou citrónovou kôrou a pokvapkáme citrónom. Môžeme posypať múkou a premiešať. Zalejeme vývarom a povaríme.
Špargľu očistíme a drevnaté konce odkrojíme. Nakrájame na kúsky a dáme variť do slanej vody asi na 5 minút. Pridáme hrášok, povaríme asi 2 minúty. Vyberieme deravou naberačkou a dáme do panvice s mäsom. Ešte chvíľku povaríme. Podávame s ryžou alebo cestovinou.