- NOVINKY – ZMESI
- Bezlepkové zmesi
- Grilovanie
- Valentínske darčeky
- Zmesi na pečenie v dóze
- Zmesi na pečenie v sáčku
- Výhodné sety
- Veľká noc
- Školské pečenie
- Posypy, košíčky, karamel
- Zmesi na pečenie koláčov
- Zmesi na pečenie chleba
- Zmesi na pečenie brownies
- Zmesi na pečenie cookies
- Zmesi na pečenie muffinov
- Zmesi na pečenie bábovky
Zemiakové hranolky – správny recept | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 40 minút
Čo potrebujeme
Zemiaky vhodné na hranolky (C)
Cca olej na vyprážanie (dostatočné množstvo)
soľ
Ako na to
Zemiaky ošúpeme, nakrájame na pekné rovnaké paličky. Vložíme ich do studenej vody.
Olej zohrejeme vo vysokej panvici alebo v hrnci na cca 170 stupôv.
Zemiaky vyberieme z vody, osušíme papierovým obrúskom. Postupne vkladáme do rozpáleného oleja menšie porcie (za hrsť) a pražíme 2-3 minúty podľa hrúbky. Vyberieme deravou varechou a ukladáme na papierové utierky. Necháme vychladiť.
Teraz nastane druhé kolo:
Opäť vkladáme menšie porcie do rozpáleného oleja, tentoraz na cca 6 minút. Opražíme ich takto do zlata a chrumkava.
Vyberáme deravou varechou, necháme odkvapkať na papierovom obrúsku, posolíme a podávame.