Z úplne čerstvej, mladej jarnej zeleniny urobíme báječnú, voňavú zdravú polievku. Krupicové nočky potešia najmä deti.
Koľko to trvá
Príprava 15 minút, varenie 20-30.
Ako sa to robí
Mrkvu, petržlen, kaleráb nakrájame na kocky a opražíme na veľkej lyžici masla. Podusíme prikryté pokrievkou.
Karfiol a brokolicu rozoberieme na malé ružičky, mladú cibuľku nakrájame na kolieska. Pridáme do polievky a zalejeme kuracím, alebo zeleninovým vývarom, alebo len vodou.
Keď polievka zovrie, pridáme malé krupicové nočky a povaríme asi 7 minút.
Na záver pridáme hrášok, po 3 minútach vypneme a podávame. Na tanieroch posypeme čerstvou petržlenovou vňaťou.
Krupicové nočky spravíme tak, že do vajca zamiešame krupicu a trochu soli. Cesto nech je stredne riedke podľa toho, aké nočky máte radi.
Finta
Ani neviem.
Nákupný zoznam
Mrkva, petržlen, kaleráb, karfiol, brokolica, hrášok, cibuľka, vajce, krupica, maslo, soľ, vývar.