You are currently viewing Krupicové parmezánové gnocchi (ňoki) alla romana | Zuzana Machová

Krupicové parmezánové gnocchi (ňoki) alla romana | Zuzana Machová

Koľko to trvá : cca 40 minút

Č potrebujeme

250 ml mlieka

75 g masla

pol lyžičky muškátového orecha

125 g krupice

1 žĺtok

100 g nastrúhaného parmezánu

soľ

korenie

Ako na to

Mlieko so 60 g masla zohrejeme, kým sa neroztopí maslo. Osolíme, okoreníme muškátovým orechom a čiernym korením, prisypeme krupicu a miešame do zhustnutia. Pridáme žĺtok, 40 g parmezánu. Masu dáme na fóliu alebo papier na pečenie, vytvarujeme do valca a dáme schladiť do chladničky.

Po schladení nakrájame na kolieska, naukladáme do malej formy na pečenie vymastenej maslom, zasypeme zvyšným parmezánom a pokvapkáme zvyšným maslom. Pečieme na 200 stupňov do ružova.